Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: fengshui7
Категория: Изкуство
Прочетен: 22895
Постинги: 5
Коментари: 1
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
29.11.2011 13:49 - Фън шуй: Цветови решения
Автор: fengshui7 Категория: Изкуство   
Прочетен: 2788 Коментари: 0 Гласове:
3



Отделните елементи на интериора трябва да хармонизират помежду си, за да се постигне баланс в енергиите.


За да Ви помогнем да разберете по-добре фън шуй енергиите, Ви предлагаме няколко основни принципа в тази област:
Основни цветове

Специалистите идентифицират 5 елемента, които се асоциират с определен цвят, който от своя страна предизвиква определени енергии във Вашия дом. Тези енергии определят кои цветове да използвате в дадено помещение, за да създадете определена атмосфера и да активирате определени емоции. Вижте асоциациите на отделните цветове:

image

Черното или синьото се асоциират с енергията на водата и подкрепя вътрешната дейност, подпомагайки ни да се концентрираме, да размишляваме, да медитираме и да се справяме с творческите дейности. Синьото може да намали кръвното и да успокои дишането. То може да бъде използвано, за да повиши „студенината” (в противовес на „огнените” енергии), да успокои и да създаде уединение.

Зеленото се асоциира с енергията на дървото – на растежа, решителността и действието. То може да мотивира вътрешна промяна.

Червеното се асоциира с огъня, който поддържа енергията на живота. То е цветът на кръвта и може да увеличи пулса, кръвното налягане, както и честотата на дишане. Цветът може също да повиши активността и да намали депресивните състояния. Това е цветът на страстта и любовта.

Жълтото се асоциира с енергията на земята и представлява Майката Земя. Той може да развесели, обнадежди и да прочисти и увеличи мисловната дейност. Цветът създава усещане за стабилност и опора – затова той често се използва при деца с дислексия, за да им помогне да се фокусират.

Бялото и металиковите цветове се асоциират с енергията на метала. Те могат да помогнат да се увеличи вниманието и фокусирането, както и чистотата/ непорочността.


Тагове:   фън шуй,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене